Donderdag 6 oktober is National Noodle Day! 🍜

🎁 Als traktatie krijg je van ons een extra portie verse #bio noedels mee naar huis.

Chef Nick wil de beste ramen creëren…

In plaats van te importeren uit Japan kiest hij voor duurzame topkwaliteit dicht bij huis. 🇧🇪 Beter voor de smaak en de natuur. 🌏

Biologische bloem van Molens van Oudenaarde is puur, onbehandeld en zonder pesticide. 🌾

Het deeg wordt elke dag zorgvuldig Huisbereid tot onweerstaanbare ramen noedels. 😋

Exact 1 minuut ⏳ gekookt voor die perfecte bite. 👌

Noedels zijn zo veelzijdig. ✨ Ga ermee aan de slag en deel je creatie, we zijn nieuwsgierig! 😏 Vergeet ons niet te taggen!

 

Simple 🌶 Noodle Miso Soup

Ingrediënten:

  • 30g miso pasta
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • ⅛ theelepel rode peper-flakes
  • ½ blokje groentebouillon
  • 80 g firm tofu, gesneden in 1cm blokjes (optioneel)
  • 3 á 4 grote boschampignons
  • Enkele stukjes gedroogde wakame (optioneel)
  • 1 stengel pijpajuin
  • 15g verse spinazie
  • 360ml water
  • 1 portie zuru zuru noedels

 

Instructies:
1. Breng de groentebouillon aan de kook met de boschampignons in schijfjes gesneden & de wakame en/of tofu als je die hebt.
2. Mix de geraspte gember met de miso pasta en de rode peper-flakes grondig, het best met een blender.
3. Kook je verse zuru zuru noedels 1 min apart van je bouillon.
4. Voeg een goed gevulde soeplepel van je miso-pasta mengsel toe aan een lege kom.
5. Voeg hier vervolgens je groenten bouillon aan toe tot halverwege je kom, meng grondig je kom.
6. Voeg je vers gekookte en uitgelekte noedels aan toe, ten slotte voeg je fijngesneden pijpajuin toe.
7. Smakelijk eten いただきます!

Ramen salade 🤩

  • 1 portie zuru zuru noedels

Ingrediënten Saus:

  • 3 theelepels zoute sojasaus
  • 4 theelepels rijstwijn azijn
  • 4 theelepels water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sesam olie

Ingrediënten Toppings:

  • 1 Tomaat
  • 1 Komkommer
  • 1 handje geblancheerde sojascheuten
  • 4 sneetjes ham
  • gepocheerd eitje of een typisch medium eitje
  • gesauteerde boschampignons (optioneel)
  • gemarineerde bamboescheuten (optioneel)
  • 1 geroosterd vel zeewier (nori)
Instructies:
1. Meng de ingrediënten van de saus grondig samen.
2. Kook je zuru zuru noedels voor 1 min, laat daarna onmiddellijk uitlekken.
3. Meng je noedels met je saus in een kom en leg naar keuzen enkele of alle toppings in sneetjes boven op je kom (maak het zo complex als je zelf wilt).
4. Smakelijk eten いただきます!Pro tip: Prik een gaatje onderaan in je ei, kook deze dan voor exact 6 min. en gooi deze dan onmiddellijk in een ijswater-bad, na het afkoelen en pellen kan je deze ook nog marineren, zo krijg je de perfecte ramen eitje (aji tamago)!