Een heerlijke kom ramen noedels bestaat uit vijf essentiële elementen:
noedels: Ramen noedels worden beetgaar geserveerd en garen verder terwijl je de soep verorbert, waardoor de smaak en textuur evolueren terwijl je eet.
Soep of Broth: De basis van alle ramen noedelkommen is de soep, die een bone broth is en maar liefst 16 uur lang wordt ingekookt. Er zijn twee varianten: cloudy (paitan, gemaakt op hoog vuur) en heldere broth (chintan, gemaakt op laag vuur).
Taré: Een smaakconcentraat dat dé basis vormt van de smaak van elke ramen bowl. Letterlijk de ‘secret sauce’ waarvan een Japanse chef nooit zijn geheim zal delen. De soep van een ramen noodle bowl wordt vaak in zicht van de restaurantgasten gemaakt, de taré niet. Er zijn vier soorten taré: miso-based, sojasaus-based, zoute (shio) taré en tonkotsu (van varkensbotten), gemengd met kruiden en soms verder ‘ge-aged’.
Olie of Abura: Olie (van varkens- of kippenvet of een vegetarische versie met kruiden. Zuru Zuru Ramen gebruikt kippenvet) voegt een extra aromatisch element toe aan de noedels en vormt een coating op de noedels, waardoor ze niet te gaar worden en de soep aan de noedels blijft kleven.
Toppings: Toppings zoals vlees (meestal 14u sous vide gegaard buikspek), een perfect zachtgekookt ei (ajitama), groenten en kruiden maken de kom ramen noedels compleet. Perfect gegaard